Itt a 2016-os érettségi menetrendje

Június 13.-július 8. között érettségiznek a mostani tizenkettedikesek. A második félév számukra 2016. június 3-án véget ér, miután a május 30-a és június 3-a közötti napokban beiratkoznak a záróvizsgán való részvételre.

Az érettségi június 13-án kezdődik a román szóbelivel, ezt követi 15-16-án a magyar (vagy a romántól eltérő más anyanyelv) szóbeli. Június 21-24-e között a számítógépes ismereteket mérik fel, június 27-e és július 1. között pedig az idegennyelv vizsga zajlik majd.

Az írásbeli vizsgák menetrendje a következő:

Július 4: román nyelv és irodalom

Július 5: magyar nyelv (anyanyelv) és irodalom

Július 6: a profilnak megfelelő kötelező tantárgy

Július 8: a profilnak megfelelő szabadon választott tantárgy.

A vizsga eredményeit július 12-én délután 4 óráig teszik közzé, ugyanazon a napon este 8-ig lehet fellebbezni. A végleges eredmények 16-ára várhatók.

Az őszi pótérettségire július 18.-22. között kell beiratkozni, a szóbeli vizsgákat augusztus 16.-19. között tartják.

A pótérettségi menetrendje a következő lesz:

Augusztus 22: román

Augusztus 23: magyar

Augusztus 24: a profilnak megfelelő kötelező tantárgy

Augusztus 26: a profilnak megfelelő szabadon választott tantárgy.

Az őszi érettségi eredményeit augusztus 29-én, majd a fellebbezések felülvizsgálata után a végleges eredményeket szeptember elsején függesztik ki.

Az érettségizők is, akárcsak a nyolcadikosok a képességvizsgán, megfigyelőkamerák előtt fognak vizsgázni, és kamerákkal kell ellátni azokat a helyiségeket is, ahol a tételeket másolják és ahol a már megírt dolgozatokat tárolják majd. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?