Itt a nyolcadikosok képességvizsgájának menetrendje

Az ideihez hasonlóan fogják lebonyolítani jövő nyáron is a képességvizsgákat: nem változnak a tantárgyak, ismét három szakaszban zajlik majd a számítógépes elosztás és nem szabadulnak a megfigyelőkameráktól az idei nyolcadikosok sem.

Azoknak, akik most kezdték meg a nyolcadik osztályt, 2016. június 17-én ér véget tanév (a többi osztály diákjaitól eltérően, akik csak június 24-én kezdik el a nyári vakációt). Az utolsó három tanítási napon, vagyis június 15.-17. között kell beiratkozni a képességvézsgára.

A 8. osztályt lezáró képességvizsgák menetrendje a következő:

Június 27: román nyelv és irodalom

Június 28: anyanyelv (magyar nyelv és irodalom)

Június 29: matematika

Az eredményeket július 1-jén délután 4-ig függesztik ki, a fellebbezéseket ugyanazon a napon este 8-ig lehet benyújtani. A végleges eredmények július 5-ére várhatók. 

A diákok idén is megfigyelőkamrák előtt írják majd dolgozataikat. Sőt, azokban a termekben is kamerákat szerelnek fel, ahol a tételeket sokszorosítják, valamint ahol a dolgozatokat tárolják.

A felügyelő tanároknak tilos mobiltelefonnal, számológéppel, újsággal, folyóiratokkal vagy könyvvel belépniük a terembe, ahol a vizsga folyik. 

Kapcsolódók

Kimaradt?