Brassai reméli, az RMDSZ országos vezetősége is kitart Soós mellett

Elsősorban annak a 40-45 ezer voksnak a visszaszerzését tartja a legfőbb feladatok egyikének Brassai Zsombor, amelyeket az utóbbi másfél évtized alatt az RMDSZ elveszített Marosvásárhelyen. Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke szerint nincs okuk aggodalomra azoknak, akik attól tartanak, hogy Soós Zoltán polgármesterjelöltet lecserélik egy nem várt pillanatban.

Évértékelő sajtótájékoztatóján Brassai Zsombor a nagy elvárások évének nevezte 2016-ot, amikor az elveszített szavazatokat, vagyis a polgármesteri, alpolgármesteri, helyi és megyei tanácsosi funkciókat, a megyei tanácselnöki, illetve az elveszített képviselői és szenátori tisztséget vissza kell szerezni.

Ezt tartja a legfontosabb feladatnak a megyei RMDSZ elnöke, aki úgy véli, hogy az előválasztás eredményét tiszteletben kell tartani, a marosvásárhelyi magyarság ezt megérdemli, nem szabad azt eljátszani. Brassai Soós Zoltán jelöltségét támogatja, és bízik abban, hogy az RMDSZ országos vezetői is, mivel az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt vezetőivel ők tárgyalnak.

A jövő terveiről szólva a megyei elnök arról beszélt, hogy az önkormányzati képviselői listán szeretné, ha a társadalom minden kategóriája szerepelne, fiatalok is, nők is, az egyházak, vagy az olyan szakmai szervezetek által jelölt személyek is, mint például a pedagógusszövetség, vagy a közgazdásztársaság, illetve a magyar politikai szervezetek képviselői is.

A három magyar politikai alakulat összefogását hangsúlyozta, azt, hogy a marosvásárhelyi önkormányzatban a jelenlegi tíz magyar képviselő helyett, tizenketten legyenek, akik a város magyarságának érdekeit képviselik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?