Áprilisban nemzetközi járatok indulnak a nagyváradi reptérről

Áprilisban négy repülőjárat is indulhat külföldre a nagyváradi repülőtérről – jelentette be hétfőn Cornel Popa. A Bihar megyei tanácselnök, a járatok úti céljáról és üzemeltetőjéről azonban nem árult el részleteket, mivel még nincs írásos megállapodás, mondta.

Ami biztos, hogy nem a Ryanair, a Wizz Air, a Blue Air és az Air Bucharest üzemelteti majd az új légi járatokat, ezek képviselőit ugyanis január 20-a körül várják Váradra, tárgyalni.

A tanácselnök azt is elmondta: a váradi repülőteret Romániában rekordidő, mindössze hat hónap alatt újították fel idén, 99 millió lejes költséggel. December 18-án egyébként a Román Légiforgalom-irányító Szolgálat (ROMATSA) jóváhagyta, hogy a gépek műszeres irányítással 67 méteres elhatározási magasságból (ennél a magasságnál kell utoljára ellenőrizni a biztonságos leszállás feltételeit) és 500 méteres látótávolságnál is leszállhassanak az új kifutón, márciusban pedig várhatóan engedélyezik a 30 méteres elhatározási magasságból és 300 méteres látótávolságnál történő landolást is.

Kapcsolódók

Kimaradt?