Az RMDSZ kezdeményezésére bővítik a diszlexiás gyerekek tanulási lehetőségeit

Markó Attila volt RMDSZ-es képviselő kezdeményezésére az oktatási törvény hét cikkelyének módosítása mellett döntött a héten a szenátus, a diszlexiás gyerekek tanulási lehetőségeinek kibővítése érdekében.

Az RMDSZ és más politikai alakulatok által is támogatott javaslatok lehetővé teszik, hogy a nulladik, illetve az első osztályokban szakemberek mérjék fel és azonosítsák a tanulási nehézségekkel küszködő gyerekeket.

„Emellett, a szülők és a tanárok kérésére, megyeszékhelyen vagy városokban létre lehet hozni specifikus osztályokat, amelyekben a tanulási nehézségekkel küzdő diákok sajátos metodológia szerint tanulhatnak. A szülők azt is kérhetik, hogy gyerekeiket egyes tantárgyakból ne osztályozzák, esetükben másfajta kiértékelési rendszer is alkalmazható lesz” – nyilatkozta Biró Rozália RMDSZ-es szenátor.

Hozzátette, az újonnan bevezetett tanügyi módosítások azt is lehetővé teszik, hogy a nyolcadik osztályos felmérő vizsgát ezen gyermekek képességeihez igazítsák. Ugyanakkor a megyei tanfelügyelőségeken szülői tanácsadást igényelhetnek az érintett családok, és a pedagógusok továbbképzésben részesülhetnek a tanulási nehézséggel küszködő gyermekek hatékony oktatása érdekében. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?