Díjazták a székelyföldi diákok barátait

Díjat alapított és programjának támogatóit jutalmazta a Székelyföldi Diákigazolványt – SIC Cardot kiadó  sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum  Egyesület.

A kártyaprogram harmadik évfordulóján az egyesület közgyűlése megalapította a „Diákbarát díjat”, amelyet olyan személyeknek, intézményeknek illetve gazdasági egységeknek adnak, akik jelentősen támogatják a diákokat, tesznek az oktatás fejlesztéséért illetve támogatják a Sic Card programot is.

Zsigmond József az egyesület elnöke szerint a „Diákbarát” díjat ezentúl évente három kategóriában osztják ki. Idén öt díjat ítélt meg a Centrum Studiorum Egyesület, számolt be annak elnöke, aki szerint „Diákbarát személyek” kategóriában Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere kapott kitüntetést, oktatásbarát politikájáért, iskolások és ösztöndíjprogramok támogatásáért, a vidéki települések tanügyi felzárkóztatására irányuló tevékenységéért és a székelyföldi felsőoktatást pártoló tevékenyéért.

„Diákbarát intézmény” kategóriában két díjat osztott a szervezet, így a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ kapott oklevelet, diákokat pártoló tevékenységéért és a Sic Card projekt kiemelt pártolásáért. Az oktatási intézmények közül, a diákokat kedvezményekkel is segítő, minőségi oktatást kínáló tevékenységéért a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) kapta a díjat. A Székelyföldi Diákigazolvánnyal rendelkező tanulók szavazata alapján, 2015-ben a leginkább diákokat segítő vállalkozás a székelyudvarhelyi Pizza21 étterem volt.

A következő évekbe is, minden Sic Card tulajdonos jelölhet személyeket, intézményeket és gazdasági egységeket a Diákbarát díjra. Az utóbbit teljesen a diákok szavazata alapján állapítja meg az egyesület  közgyűlése. A díj díszoklevéllel és tiszteletbeli diákigazolvány kiosztásával jár. Jelenleg 5400 diákigazolvány van forgalomban Székelyföldön.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?