SIC Card: népszerű a székelyföldi diákigazolvány

Újabb lendületet adnának a SIC Card – Székelyföldi Diákigazolványnak, ezért bővíteni szeretnék a elfogadóhelyek listáját és az igénylők bázisát, fogalmazta meg keddi sajtótájékoztatóján a kezdeményező Zsigmond József.

A sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke szerint 2012 óta bejárták egész Székelyföldet, és mindenhol népszerűsítették az egész Romániában egyedülálló igazolványokat.

Tavaly 5057 igazolvány sikerült forgalomba hozni, idén 800 kártyát igényeltek, és mintegy 160 elfogadó hely csatlakozott a kezdeményezéshez. Zsigmond József szerint a Sic Card – Székelyföldi Diákigazolvány Romániában az első és egyetlen ingyenes, háromnyelvű (magyar, román, angol), vonalkóddal ellátott kártya, amely egyetemistáknak és középiskolásoknak is szól és a diákstátuszt hivatott szolgálni. Mivel a kártya adatai angol nyelven is elérhetőek, a nemzetközi forgalomban is sikerült azt elfogadtatni. A kártyákat bárki igényelheti a www.diakigazolvany.ro címen, és azokat 10 napon belül át lehet venni a Sic Card partnerirodákban, vagy postai úton.

Zsigmond József szerint olyan hálózatot alakítanak ki, amely informálja és kedvezményekre jogosítja fel a diákokat, de Székelyföld civil szervezeteit, intézményeit, vállalkozásait és fiataljait kapcsolatba hozza egymással. Társadalmi hasznossága mellett a kártya fontos szerepet játszik a regionális öntudat kialakításában is – mondta a projekt ötletgazdája.

A kártyaprogram bővítése érdekében kedden a Centrum Studiorum Egyesület partnerséget kötött a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal (HÁRIT), amelynek elnöke Oltean Csongor elmondta, hogy Kovászna megye egyik legnagyobb ifjúsági szervezeteként felelősséget éreznek minden diákért, és szeretnék, ha Háromszéken minden tanuló hozzáférhetne a Sic Card által nyújtott kedvezményekhez, illetve azon dolgoznak, hogy a kedvezményt nyújtó cégek sora gyarapodjon.

Mától a HÁRIT iroda lesz a Sic Card igénylések fő helyszíne, itt vehetik át a diákok az elkészült igazolványokat, itt érdeklődhetnek és itt fog beindulni az a stratégiai tervezés, amely által Kovászna megye területén minél több diákigazolvány elfogadó helyet fogunk felkutatni - mondta Oltean Csongor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?