Mézes-mesés délelőtt gyerekeknek Nagyváradon

Meseolvasás, kézműves foglalkozások, társasjátékok, fenyőfa-díszítés – több programmal is várta szombaton délelőtt a gyermekeket a Szigligeti Színház Lilliput Társulata a Szigligeti Stúdió fehér termében.

A gyermekek saját készítésű képeslapjait postára is adják hétfőn, így azok karácsonyig meg is érkezhetnek a címzettekhez – tudtuk meg Botházy-Daróczi Rékától, a Lilliput Társulat művészeti vezetőjétől, miközben a vidám gyermekzsivaj betöltötte a termet. Szorgalmas munka folyt az asztaloknál, hiszen nemcsak képeslapok készültek, a MézesKarácsony játszóház nevéhez híven mézeskalácsot is díszítettek a kicsik, ezt ki-ki meg is ehette, a gyermek legtöbbje azonban a Szigligeti Színház karácsonyfájára akasztotta az elkészült mézes díszeket. A váradi gyermekek mellett a szentjobbi Szent István Gyermekotthon kis lakóit is meginvitálták a szervezők.

A mesesarokba is sokan behúzódtak, ott ugyanis folyamatosan mesélt olvasott és játszott az apróságokkal a Lilliput Társulat valamelyik bábszínésze, de különféle társasjátékokkal is szórakozhattak a kicsik. A foglalkozásokat egyébként bábszínészek vezették, sőt ők sütötték a díszítendő mézeskalácsokat is.

A programok a bábtársulat művészeiből különleges alkalmakra összeálló MeseBand koncertje zárta, akik karácsonyi dalokkal szórakozatták a kisebbeket és nagyobbakat. A Szigligeti Stúdió egyébként első alkalommal adott otthont a karácsonyi játszóháznak, mivel a bábszínház épületében átalakítások folynak.

Kapcsolódók

Kimaradt?