Kauflandos Pocahontas és aktivitiző Ariel – a KMDSZ gólyabálján jártunk

Munkanélküli mesehősök mutatták be hétfő este a KMDSZ gólyabálon, hogy képesek-e új életet kezdeni az egyetemisták zűrös világában. Shrek énekesként bármikor megállná a helyét, de hogyan bizonyított a többi rajzfilmfigura?

Tizenhárom gólyapár indult az idei Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) gólyabáljának megmérettetésen, akik két órán át küzdöttek hétfő este a Florin Piersic moziban a nézők és a zsűri szimpátiájáért. Az verseny témája a csődbe jutott mesehősökön és megpróbáltatásaikon alapult. Az est kezdő momentuma a gólyák bemutatkozó videóinak levetítése volt, amelyek felemás reakciókat váltottak ki az érdeklődőkből.

A rövidke filmezés után a mesehősök megmutathatták, hogy mire képesek. Ám kreativitás és gyors reakciókészség nélkül aligha voltak megvalósíthatóak a versenyzőkre váró feladatok.

A zsűri (Dr. Szász Levente, Rés Konrád Gergely, Buchmann Wilhelm, Geréd Imre és Borzási Sarolta) nem volt könnyű helyzetben, amikor az első próba során Hercules vagy éppen Fülöp herceg kezdett dalolászni a színpadon. Karaoke nélkül nincs gólyabál, ez ma sem volt másként.

A mesehősök spontaneitását tette próbára a második feladat, a beugró. A zsebszöveg azonnali reakciót igényelt, humorral fűszerezve. A közönség tapsviharral jutalmazta a jól teljesítő gólyákat.

Az első két feladat vízválasztónak bizonyult: innen már csak hét gólyapár folytathatta a versenyt. A még játékban maradt mesehősök megmutathatták, mennyire mozognak otthonosan saját világukban. A kvízkérdésekre adott válaszokkal a mesevilág ágát-bogát térképezték fel.

Az utolsó feladat a kreativitásra helyezte a hangsúlyt. Szinkronizálniuk kellett bizonyos meserészleteket. Kauflandot reklámozó Pocahontastól, aktivitiző Arielig minden terítékre került.

Az előadást közös tánc zárta, ami elsöprő sikert aratott a nézők körében. A zsűri az első helyet a Színház és Televízió Karon tanuló mesehősöknek, Sebestyén Andreának és Gedő Zsoltnak ítélte, akik Hamupipőke cipőjébe bujtatták be a nézőket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?