Bíróság elé állították a gyilkossággal vádolt szovátai magyar élsportolót

Bíróság elé állították pénteken gyilkosság vádjával Fehér József Zsolt szovátai élsportolót. Tettéért akár 14 év börtönbüntetést is kaphat.

Az ügyészség Agerpres által idézett vádirata szerint a 18 éves fiatalember idén július 13-án hajnalban Felsősófalván egy 8 centiméteres pengéjű bicskával öt szúrt sebet ejtett a korondi L. G.-n, akit ököllel ütlegelt is. Az áldozat belehalt a sérüléseibe.

Az esetről korábban a Maszol is beszámolt. A tragédia egy felsősófalvi bár előtt történt. A korondi férfi kint várakozott autójában, és a szemtanúk beszámolói szerint a szórakozóhelyről kilépő szovátai sportoló azért kötött bele, hogy miért szól a zene az autóban. A térfigyelő kamerák felvétele szerint a fiatal támadta meg a későbbi áldozatot, akivel dulakodni kezdett, majd bicskájával ötször megszúrta Lőrincz Györgyöt.

Fehér József Zsolt korábban barátainak azt mondta, „ölni képes”, mert megbukott a román érettségin. Ezért tettének egyik magyarázata a kudarcélmény miatt megnőtt agresszivitás lehet. 

Az esetnek nagy visszhangja volt a sajtóban, mert Fehér József Zsolt többszörös országos taekwondó-bajnok, a 2012-es junior világbajnokságon bronzérmet szerzett, tavaly pedig részt vett a Najingi Ifjúsági Olimpián is. Nevét a román sportsajtó is jól ismeri.

A fényes sportkarrier előtt álló fiatalember már kölyökként nagyon szeretett verekedni. „Már óvodáskoromban imádtam fára mászni és társaimat megverni” – vallotta egy interjúban arra a kérdésre válaszolva, hogy miért a taekwondót választotta.

Az eset után a történtek kapcsán a Román Taekwondo Szövetség közleményt adott ki, amelyben védelmükbe vették a szovátai fiút. „Meggyőződésünk, hogy a fiatal sportoló a körülmények áldozata lett” – írták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?