Megbukott az érettségin, dühében ölt a szovátai élsportoló

Barátai szerint dühében szúrta le korondi áldozatát a kedden letartóztatott szovátai fiú vasárnap este – értesült az mno.hu. Megbukott románból az érettségin, és korábban azzal fenyegetőzött, hogy megöl valakit.

A 18 éves fiú taekwondóban országos bajnoki címet szerző, nemzetközi versenyeken is jó eredményeket elérő élsportoló. A bukaresti Benjamin Franklin Gimnáziumban érettségizett. Tettéért akár húsz év börtönbüntetést is kaphat.

Mint írtuk, a tragédia egy felsősófalvi bár előtt történt. A korondi férfi kint várakozott autójában, és a szemtanúk beszámolói szerint a szórakozóhelyről kilépő szovátai fiatal azért kötött bele, hogy miért szól a zene az autóban. A térfigyelő kamerák felvétele szerint a fiatal támadta meg a későbbi áldozatot, akivel dulakodni kezdett.

A felvételen jól látszik, hogy a földre tepert férfi nehezen tápászkodik fel, az autó motorházára támaszkodik, majd ismét elesik. A sebesült életét a kiérkező mentősök nem tudták megmenteni – a korondi férfi két éve nősült, egy tíz hónapos gyerek maradt utána.

A Hargita Megyei Törvényszéknek a Maszol szerkesztőségébe eljuttatott közleménye szerint bukaresti Steaua igazolt sportolója, a román taekwondo-válogatott tagja összesen ötször szúrta meg áldozatát a fején és a mellkasán. A törvényszéki orvosi vizsgálat szerint a korondi férfi a tüdejét ért sérülésekbe halt bele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?