Az egyházak jelölik ki az RMDSZ-es tanácsosi lista vezetőjét Kolozsváron

A kolozsvári tanácsosi lista vezetőjének kijelölésére kérte fel az RMDSZ városi szervezete a történelmi magyar egyházakat. Erről pénteken zajlott egyeztetés – közölte az RMDSZ hírlevele.

Az erdélyi történelmi magyar egyházak elöljáróival tanácskoztak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kolozsvári szervezetének képviselői - Horváth Anna, Vákár István és ifj. Deák Ferenc – pénteken, Kolozsváron. A résztvevők a 2016-os helyhatósági választások kolozsvári vonatkozásait, a magyar önkormányzati képviselet megerősítésének tétjét és lehetőségeit leltározták fel.

Az egyházfők hangsúlyozták, hogy a helyi önkormányzati képviselet letéteményeseként, az RMDSZ történelmi küldetése a kolozsvári magyar egyházi-, civil- és intézményes hálózatot, lakosságot minél nagyobb mértékben felölelni képes közösségi összefogás megteremtése.

Az összefogás szükségességéből kiindulva a városi RMDSZ elnöke, Horváth Anna, a választmánytól kapott mandátuma jegyében felkérte az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőit, hogy jövő év elejéig tegyenek javaslatot az RMDSZ kolozsvári városi tanácsosi listavezetőjének személyére.

„Alig fél évvel a jövő évi választások előtt, szembe kell néznünk a kolozsvári magyarság körében is erősödő kiábrándulással, a politikával szembeni általános bizalmatlanság növekedésével. Meggyőződésem, hogy a magyar közösségi összefogásnak ezen első lépése képes lesz a bennünket összetartó kötelékek, a bizalom megerősítését, a magyar önkormányzati képviselet megszilárdítását szolgálni az elkövetkező esztendőkben” – mondta a találkozó után Horváth Anna.

Hozzátette, az RMDSZ-nek minél több olyan elkötelezett, hiteles, a közösségi szolgálatot felvállaló személyre van szüksége, aki képes a magyar emberek, intézmények és szervezetek problémáira, meglátásaira odafigyelni, azok érdekképviseleti munkáját a legjobb lehetősége és képessége szerint ellátni.

Kapcsolódók

Kimaradt?