Drágítaná a belépőket a marosvásárhelyi állatkert vezetősége

A kínálathoz képest túl alacsonynak tartja a marosvásárhelyi állatkerti belépők árát az intézmény vezetősége, ezért az állatkertet fenntartó önkormányzat decemberi ülésén erről is döntést fog hozni.

A tervek szerint a mostani 10 lejes felnőtt belépő ára 12 lejre emelkedik, míg a gyerekek, egyetemi hallgatók és nyugdíjasok 6 lejért látogathatják majd az állatkertet a jelenlegi 3 lej helyett. A különböző fogyatékkal élő személyek egységes áron, 6 lejért mehetnek be a létesítménybe, ingyen csak a súlyosan fogyatékosok és kísérőik – olvasható a határozattervezetben.

Ugyancsak jövő esztendőtől az állatkert területén kereskedelmi tevékenységet végző cégeket négyzetméterenként 1,5 lejes díj befizetésére szeretné kötelezni a vezetőség.  Horațiu Gorea igazgató úgy véli, ma már olyan kínálatot nyújt az állatkert, amellyel arányosnak kell lennie a belépők árának is. Ráadásul a mostani bevételből nem is telik azokra a kiadásokra, amelyekre a megnövekedett állatállományok miatt szükség van.

A marosvásárhelyi állatkertben a majmok után az elefántok, illetve az idén érkezett zsiráfok a legnépszerűbbek. Télen naponta 10 és 16 óra között tart nyitva az állatkert, hétfőt is beleértve. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?