Nagyon sok látogatója van a marosvásárhelyi állatkertnek

A kánikulában igen népszerűnek bizonyul a marosvásárhelyi állatkert, aki nem strandra, vízpartra megy, szívesen választja a 40 hektárnyi területen fekvő, hűs árnyat nyújtó létesítményt.    

A létesítményt működtető polgármesteri hivatal közleményben számolt be arról, hogy múlt hét végén több mint ötezer látogatót fogadtak, és hasonlóra számítanak ezen hétvégén is. A helybéliek mellett nagyon sokan jöttek más megyékből is.

Az utóbbi években több befektetést is eszközöltek, nem csak a sétányokat, vagy az állatoknak otthont adó pavilonokat, kifutókat újították fel, de újabb állatokat is hoztak. Az egyik legnépszerűbb lakója az állatkertnek az elefánt, amelynek már jóideje társa is van, vagy nagy előszeretettel időznek a gyerekek és felnőttek a majmoknál,a melyek egy része kifutón, szabad levegőn, míg a testesebb gorillák, csimpánzok bent a pavilonban laknak.

Az idén újabb zebrákkal, bölényekkel, majmokkal és különböző madárfajokkal is gazdagabb lett az állatkert, ahová gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak továbbra is 3 lej a belépő, mint az előző években, felnőtteknek pedig 10 lej.

Az 1960-as években létesített marosvásárhelyi állatkert kezdetben 600-700 négyzetméteren terült el, 3 farkas, 2 medve, 2 vaddisznó, 2 fácán és egy őz lakója volt. 1965-ben 20 hektárra növelték meg a területét, majd 40 hektárra. Ma már több mint 500 állat, 80 különböző faj él a létesítményben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?