Menesztették a marosvásárhelyi állatkert igazgatóját

Leváltották tisztségéből Kopacz Andrást, a Marosvásárhelyi Állatkert igazgatóját – számolt be a vasarhely.ro kedden. A döntést a marosvásárhelyi polgármester hozta meg, aki a Maros Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület volt igazgatóját nevezi ki az intézmény élére. Aurel Trif, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője nem pontosította, hogy mi az oka Kopacz menesztésének.

„Valószínűleg az elmúlt hetek történései közrejátszottak ebben” – fogalmazott Trif. Kopacz András azt mondta, nem tud részleteket a leváltásáról. „Velem csak közölték a tényt, tudomásul vettem, egyebet nem tehettem” – mondta a vasarhely.ro-nak Kopacz András, aki szerint a polgármesteri hivatal egyelőre nem indokolta, hogy miért váltották le.

A marosvásárhelyi állatkertből nemrégiben négy japán makákó szabadult ki, ez az incidens is hozzájárulhatott az intézményvezető menesztéséhez. Emellett a magyar igazgatót számos kritika érte az állatvédők részéről, akik azzal vádolták, hogy rossz körülmények között tartja Tanját, az ország egyetlen indiai elefántját. Az intézményvezető ezeket a vádakat sorra megcáfolta. Az állatkert az ő vezetése alatt óriási fejlődésen ment át, jelentősen megnövekedett a területe, új fajokkal gazdagodott, és a látogatóinak a számát is megsokszorozta – jelentette ki.

Kimaradt?