Két kis fenevad keresztapja Dorin Florea polgármester

Dorin Florea polgármester jelenlétében mutatták be sajtónak kedden a marosvásárhelyi állatkertben tavaly november 12-én született két oroszlánkölyköt.

Az állatok neve Lică és Tică, s állítólag a „keresztapjuk” maga Dorin Florea. A két oroszlánkölyök még  simogatható, igaz, egy idő után morogni kezdenek. Kutya mellett nevelkednek, ám hamarosan átkerülnek az oroszlánházba. Eddig sajátos recept szerint elkészített tejjel táplálták őket, nemrég tértek át a húsra – sorolta az újságíróknak Kopacz András, az állatkert igazgatóhelyettese.

A kölyköket azért neveli kutya, mert a szülőanyjuk nem fogadta el őket, ami nem ritkaság. Egyelőre az egzotikus madaraknak és halaknak helyet adó épület egyik helyiségében „laknak”. Az állatkert a téli hónapokban is látogatható, a kisoroszlánok is, a többiekhez hasonlóan hamarosan megtekinthetőek.

A polgármester elmondta, azért adta a Lică és Tică nevet az oroszlánkölyköknek, hogy „a kisgyerekek számára könnyen kiejthető legyen” . Ez az újságírókat máris viccelődésre serkentette, a magyar sajtó ugyanis elmagyarázta, hogy a Tika – Lika szókapcsolatnak pejoratív jelentése is van. 

Kimaradt?