Tăriceanuék nem támogatják az előrehozott választásokat

Nem támogatja a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) az előrehozott választásokat. A Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) bármilyen megoldást jónak lát – derült ki a Klaus Johannis a politikai pártok közötti konzultációsorozat második napján.

A Călin Popescu Tăriceanu vezette ALDE küldöttségét utolsóként fogadta hivatalában pénteken az államfő. A találkozó után a szenátusi házelnök elmondta, pártja támogatja egy átmeneti kormány megalakítását, de nem ért egyet az előrehozott választásokkal. Ezt azzal indokolta, hogy az országban minden leáll a választásokig, mert egy technokrata kormány nem tud politikai döntéseket hozni.

Az UNPR elnöke, Gabriel Oprea az államfővel folytatott tárgyalásai után csak annyit mondott: bármilyen megoldást támogatnak, amelyet Klaus Johannis jónak lát, politikai kormányt, szakértői kormányt és akár az előrehozott választásokat is.

Péntek délben az államfő lezárta konzultációsorozatát a pártokkal.  Délután a civil társadalom képviselőit fogadja az elnöki hivatalban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?