Dacian Cioloș cáfolja, hogy Románia kormányfője lesz

Dacian Cioloșt bízhatja meg kormányalakítással az államfő – ezt több hírforrás is meglebegtette az elmúlt két napban. Az Európai Unió volt agrárbiztosa azonban egyelőre cáfolta ezt a lehetőséget. FRISSÍTÉS: Lapértesülések szerint Dacian Cioloș hamarosan találkozik az államfővel.

Spekulációnak nevezte Dacian Cioloș azokat a sajtóértesüléseket, hogy a miniszterelnöki tisztség várományosa lenne. Erről legutóbb csütörtök este írt az Euractiv portál. A volt agrárbiztos a Q Magazine-nak cáfolta ezt az információt. Úgy fogalmazott: "merő spekulációkat" nem kíván kommentálni.

A 46 éves szakember korábban egy évig (2007-ben) mezőgazdasági miniszter volt. Négy évig, 2010-2014 között az Európai Bizottság tagjaként az Európai Unió közös agrárpolitikájáért felelt. Dacian Cioloș jelenleg az Európai Bizottság tanácsadója élelmiszerbiztonsági kérdésekben.

FRISSÍTÉS: A román nyelvű euractiv.ro portál csütörtök este politikai forrásokra hivatkozva már arról írt, hogy Dacian Cioloș találkozni készül Klaus Johannisszal, miután véget értek a kormányalakításról szóló konzultációk az elnöki hivatalban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?