Szerdán ismét rács mögé kerülhet Elena Udrea

Szerdán dönti el a parlament, hogy jóváhagyja-e ismét Elena Udrea előzetes letartóztatását, amit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kért, miután kedden újabb bűnvádi eljárásokat indított a politikus ellen.

A képviselőt most azzal gyanúsítja a DNA, hogy törvénytelenül, hatalmával visszaélve jutott hozzá egy tengerparti villához, amelyet egy, az általa korábban vezetett fejlesztési és turisztikai minisztériummal szerződésben álló céggel újíttatott fel.

Az ügyészek emellett csúszópénz elfogadásáért is eljárást indítottak Elena Udrea ellen. A gyanú szerint 5 millió eurót kért, amelyből 3,8 millió eurót meg is kapott a román energetikai ipar egyik legtehetősebb vállalkozójától, Bogdan Buzăianutól. Cserében állítólag megígérte az üzletembernek, hogy cégének, az Energy Holdingnak nem szakad meg a szerződése az állami energetikai nagyvállalattal, az Hidroelectricával.

A DNA eddig nyolc esetben kérte a parlamenttől Elena Udrea letartóztatását, ezt a honatyák minden alkalommal jóváhagyták. A politikus korábban több hónapot töltött vizsgálati fogságban, majd házi őrizetben, jelenleg bírósági felügyelet alatt védekezhet az ellene indult bűnvádi perekben felhozott vádak ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?