Egy jó ideig még fagyoskodás vár sok nagyváradira

Hétfőn este már megkezdték a távfűtést Nagyváradon az iskolákban, óvodákban és közintézményekben, a városban október 20-án indítják el a szolgálgatást, miközben a fővezetékek felújításán három helyen jelenleg is dolgoznak, mondta kedden Stănel Necula, a Nagyváradi Hőerőmű Zrt. és Termoficare Zrt vezetője, munkatársaival megtartott sajtótájékoztatóján.

A fővezeték hőerőműhöz legközelebbi, ipari negyedbeli szakaszával várhatóan elkészülnek, azonban a Dacia sugárúton illetve a Magheru sugárút, Louis Pasteur és Dózsa György utcák körzetében haladékot kértek a kivitelezők, jelenleg mintegy 15-20 napos késésben vannak. A november 5-i és 15-i határidőről tárgyalnak még, de a fűtést mindenképpen elindítják, ha csökkentett hatásfokkal is, az ideiglenes vezetékek teherbírása ugyanis kisebb, magyarázta Necula.

Komolyabb problémákkal kell szembenézniük a Ferdinánd (egykori Bémer) tér lakóinak, ugyanis a Szent László-híd felújítása miatt ott csak december 24-én foghatnak neki a távfűtési vezetékek cseréjének, addig a téren lakóknál is csökkentett hatásfokkal üzemeltetik a távfűtést.

Kapcsolódók

Kimaradt?