Tisztújítás a PSD-ben: Liviu Dragneának nincs ellenjelöltje

Egyetlen jelöltként pályázza meg a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét Liviu Dragnea, a PSD jelenlegi ideiglenes vezetője.

A szeptember 30-i határidőig további két politikus, Daniel Savu és Șerban Nicolae adta le a jelöltdossziéját, ám szerda délutáni ülésén a párt végrehajtó bizottsága kizárta őket a küzdelemből. Ennek oka az volt, hogy nem teljesítették az indulás feltételeit, mert nem kapták meg legkevesebb öt megyei szervezet támogatását.

A PSD október 18-án tartja a kongresszusát, ám az elnököt egy héttel korábban, október 11-én választják meg a párt tagjai, titkos, állóurnás szavazással. Az urnákhoz közel félmillió párttagot várnak szerte az országban.

Liviu Dragneát korábban alapfokon egy év felfüggesztett börtönre ítélték korrupcióért, bűnvádi perének fellebviteli tárgyalása már elkezdődött. A politikus szerdán este azt nyilatkozta: célja, hogy vezetésével a PSD megnyerje a jövő évi választásokat. Közölte, hogy a 2016-os parlamenti választások után vállalná a kormányfői tisztséget is.

Kapcsolódók

Kimaradt?