Látott már szakadt cipőjű román csúcspolitikust?

Szakadt cipőben jelentette be Alexandriában vasárnap Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes vezetője, hogy megpályázza az elnöki tisztségét a PSD októberi tisztújító kongresszusán.

A politikust hétfőn az újságíróknak elmondta, mielőtt színpadra állt, maga is észrevette, hogy cipője talpa levált, de nem volt ideje lecserélni a lábbelijét. „Az alternatívám az lett volna, hogy zokniban állok az emberek elé. Ezért inkább magamon hagytam” – idézte Dragneát a Romania TV hírtelevízió.

A PSD ideiglenes elnöke szerint azért szakadt el a cipője, mert „lejárta a lábát”. Mint mondta, ha drága lábbeliket vásárolna, ez nem történt volna meg. „Csakhogy ezek szociáldemokrata cipők voltak” – jelentette ki.

Mint ismert, hétfőn kellett volna megtartani Liviu Dragnea bűnvádi pere első fellebbviteli tárgyalását, ám ezt két hónappal elhalasztották. A politikust alapfokon egy év felfüggesztett börtönre ítélték el a 2012-es - az akkori államfő leváltásáról kiírt - népszavazással kapcsolatos feltételezett korrupciós bűncselekményei miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?