Az Antena1-et nem büntették meg a verekedő manele-énekes miatt

A törvény nem tiltja, hogy 23 óra után a férfiak élő televíziós adásban nőket verjenek – ezért nem büntette meg az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) az Antena 1 csatornát, amiért az egyik nagy nézettségű esti talk-showjában Nicolae Guță manele-énekes az élettársát ütlegelte.

Az incidens az Un show păcătos című műsorban történt, és a brit sajtót is bejárta. A talk showban akkor szabadultak el az indulatok, amikor a multimilliomos manelekirály adás közben megtudta, hogy a terhes élettársának viszonya volt az mostohafiával. Guță megfogta a barátnője haját, majd ütni kezdte a stúdióban.  

Az esetet a Gândul szerint keddi ülésén a CNA is megvizsgálta, de nem rótt ki semmilyen szankciót egy joghézag miatt. Az audiovizuális törvény ugyanis nem tiltja, hogy 23 óra után a televíziók erőszakos jeleneteket sugározzanak. A testület tagja, Radu Herjeu közölte, a történtek nyomán a CNA-nak törvénymódosítást kell kezdeményeznie a parlament illetékes bizottságánal, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő.

Érdekesség, hogy az Antena1-et mégis 50 ezer lejre büntették az Un show păcătos kifogásolt adásában történtekért, de nem a verekedés miatt, hanem azért, mert a talk-showban, még Nicolae Guță fellépése előtt „sértő, nyomdafestéket nem tűrő, erőszakra uszító” kifejezések hangzottak el. Ezt ugyanis az audiovizuális törvény tiltja.

Kapcsolódók

Kimaradt?