Most már a manele-énekesekre is rászálltak az adóellenőrök

Két ismert manele-énekes, Nicolae Guţă és Dan Bursuc vagyonát is megvizsgálja az országos adóhatóság (ANAF) egy augusztusban indított átfogó ellenőrzési akció keretében – számoltak be a hírtelevíziók.

Az ANAF összesen 300 ezer olyan személy vagyonát vizsgálja meg, akik esetében felmerült a gyanú, hogy adót csalnak. Többek között azokét, akik az utóbbi egy évben 70 ezer eurónál drágább lakást, illetve 25 ezer eurónál többe kerülő autót vásároltak, illetve olyan vállalkozókat vagy részvényeseket, akik rendszeresen nagy összegeket kölcsönöznek a cégeiknek.

A listára felkerült Nicolae Guţă és Dan Bursuc is. A manele-előadók köztudottan hatalmas összegeket kapnak készpénzben egy-egy fellépésükért, s kérkedni is szoktak a vagyonukkal. Ez az adóellenőrök figyelmét nem kerülte el. A listára egyébként a román sajtó szerint felkerült két további ismert név: Andreea Marin televíziós műsorvezető és Ştefan Bănică Jr. színész-énekes is.

Az ANAF átfogó akcója a tervek szerint fél évet fog tartani. Az adóhatóság korábbi közlése szerint módjukban áll külföldi bankszámlákhoz is eljutni. Nemrégiben egyébként az ANAF sorra vette a nagy szupermarketeket és áruházláncokat is: ellenőreik megfordultak már a Baumax, a Praktiker és az Auchan üzleteiben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?