Ráállt a brit sajtó a romániai roma lagzikra

Miután néhány napja terjedelmes fényképes tudósítást közölt egy fényűző petrozsényi roma lagziról, a brit sajtó a hét végén újabb roma esküvőről számolt be.

Ezúttal a helyszín Temesvár volt, ahol roma közösségben a „Pénzügyminiszter” néven ismert Grado Cârpaci 18 éves unokája és „Seriff” Cârpaci 17 éves lánya kelt egybe. A Daily Mail érdeklődését az keltette fel, hogy – akárcsak Petrozsényban – a lakodalom az egész várost megbolygatta.

A "Tábornok" becenevű Samuel és Iasmina lagzijára a világ minden tájáról érkeztek gazdag rokonok. Lakossági bejelentésekre reagálva a rendőrök csendzavarásért és tilosban parkolásért több ezer lej értékben bírságoltak, de ez a násznépet korántsem zavarta.

A menyasszony apja, aki állítólag csak augusztusban jár haza Németországból Temesvárra, a ProTV-nek azt nyilatkozta, hogy egy ilyen eseményen nem számít a pénz. Ez meg is látszott Iasmina Milánóban készíttetett esküvői ruháján is, amely Swarorwsky-kristályokkal volt kirakva.

A vőlegény becenevéhez híven Törökországban varrott, arannyal díszített tábornoki egyenruhában állt az oltárhoz. A petrozsényi lagzihoz hasonlóan a zenéről itt is Florin Salam és Nicolae Guță manele-előadó gondoskodott.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?