A cipőméretükről is kérdezik a Hargita megyei tartalékosokat

Személyes adatokra vonatkozó kérdésekre kell válaszolniuk, illetve a mozgósítás esetén szükséges tudnivalókról tájékoztatják azokat a Hargita megyei férfiakat, akik ezekben napokban behívót kaptak Csíkszereda laktanyáiba – írja a Székelyhon.

Mint korábban beszámoltunk róla, a védelmi és a belügyminisztérium mozgósítási gyakorlatot tart Hargita megyében. Ezért az elmúlt napokban sokan kaptak behívót Csíkszereda laktanyáiba, s feltűnően sok katonai és csendőri egyenruhást látni a városban.

Egy tartalékos tiszt a Székelyhonnak elmondta, kérdőívet kellett kitöltenie, amelyen a személyes adatokra, magasságra, testsúlyra, cipő- és ruhaméretekre vonatkozó kérdések mellett arra kellett válaszolnia, hogy vannak-e olyan egészségügyi problémái, amelyek kizárják az esetleges katonai szolgálatot. A név nélkül nyilatkozó hivatásos altiszt szerint az adatok ellenőrzésén túl a tartalékosokat arról is tájékoztatják, hogy mozgósítás esetén milyen teendőik vannak.

Az országban 2007-ben szűnt meg a kötelező sorkatonai szolgálat, azóta hivatásos katonák látják el Románia védelmét. Az elmúlt években a sajtó nem adott hírt hasonló mozgósítási gyakorlatokról.

Kapcsolódók

Kimaradt?