Kelemen Hunor: megszavazzuk a bizalmatlansági indítványt

Megszavazza az RMDSZ a bizalmatlansági indítványt – közölte Kelemen Hunor szövetségi elnök szerdán, néhány perccel azután, hogy tárgyalt az indítványt beterjesztő Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökeivel.

A politikus elmondta, formálisan hétfőn döntenek erről együttes ülésükön az RMDSZ frakciói, ám a képviselők és szenátorok többsége egyetért a bizalmatlansági indítvány támogatásával. „Konzultáltam a kollégáimmal, és nagy többségük szerint egy ellenzékben lévő alakulat logikája szerint kell eljárnunk” – idézte az Agerpres Kelemen Hunort.

A PNL vezetőivel lezajlott szerdai tárgyalásokról elmondta: az RMDSZ-t elsősorban az érdekli, mi történik a kormány esetleges bukása után. „Látnunk kell a parlamenti választásokig hatalomra kerülő új kormány politikai programját. Erről fogunk beszélni a következő találkozónkon a PNL társelnökeivel” – magyarázta a szövetségi elnök.

Kelemen azt is leszögezte: ha a jelenlegi koalíció parlamenti képviselői és szenátorai támogatják a miniszterelnököt, nincs esély a bizalmatlansági indítvány elfogadására. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a PNL vezetőivel nem tárgyalt az RMDSZ esetleges kormányra lépéséről.

A parlamentben szerdán olvassák fel a bizalmatlansági indítvány szövegét. A honatyák jövő kedden vitatják meg és szavaznak róla.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?