Bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a liberálisok

Bizalmatlansági indítványt nyújt be hétfőn a kormány ellen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – jelentették be pénteken az alakulat társelnökei. Az indítvány szövegét egy héttel később, szeptember 28-án olvassák fel a parlamentben.

A PNL azért érzi elérkezettnek a pillanatot a kormány megdöntésére, mert a miniszterelnököt korrupciós vádakkal bíróság elé állították, ennek ellenére Victor Ponta nem hajlandó megválni tisztségétől – magyarázta Vasile Blaga. Ezért a bizalmatlansági indítvány a kormány hitelességét kérdőjelezi meg – tette hozzá.

Blaga hangsúlyozta, a PNL-nek van miniszterelnök-jelöltje, Cătălin Predoiu, és csak olyan kormányt tudnak támogatni, amelyet Predoiu vezet. Ezzel arra utalt, hogy nem fogadják el átmeneti megoldásként sem azt a lehetőséget, hogy Gabriel Oprea jelenlegi miniszterelnök-helyettes alakítson kormányt.

A PNL másik társelnöke, Alina Gorghiu elmondta, tárgyalásokba kezdenek a parlamenti pártokkal a bizalmatlansági indítvány támogatásáról, és megkezdik a benyújtásához szükséges számú aláírások összegyűjtését.

A legutóbbi bizalmatlansági indítványt júniusban nyújtották be a parlamentbe a liberálisok. Akkor az ellenzék kezdeményezése 194 szavazatot kapott a kormány megdöntéséhez szükséges 278 szavazat helyett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?