Az RMDSZ várhatóan megszavazza a bizalmatlansági indítványt

Az RMDSZ még nem döntötte el, hogy támogatja-e a liberálisok bizalmatlansági indítványát, de ezt még a szavazás előtt megteszi – közölte hétfőn Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök leszögezte: az biztos, hogy az RMDSZ nem szavaz majd az indítvány ellen. Azt is megelőlegezte, hogy a képviselőházi és a szenátusi frakció tagjai várhatóan a miniszterelnök menesztése mellett foglalnak majd állást. „Az a döntés körvonalazódik, hogy megszavazzuk az indítványt” – tette hozzá.

Kelemen tájékoztatása szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetői megkeresték az RMDSZ-t a bizalmatlansági indítvány beterjesztése előtt. „Nem ismertük még az indítvány szövegét, de tárgyaltunk róla a liberálisokkal. Minket főként az érdekel, hogy mi történik a kormány bukása után. Ez legalább olyan fontos, mint az indítvány” – fogalmazott a politikus.

Kelemen elmondta, a következő napokban tárgyalni fog a PNL társelnökeivel a kormány esetleges megbuktatása utáni forgatókönyvekről. Azt mondta: az RMDSZ-nek is vannak erről elképzelései, de ezeket előbb a liberálisokkal szeretné megosztani. „Nem szeretek a sajtón keresztül üzengetni” – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?