A disznók után fakereszteket vetettek be Bukarestben a mecset ellen

Fakeresztekkel tűzdelték tele Bukarestben hétfőn azt a területet, ahol a romániai muzulmán közösség mecsetet építene. Mintegy kétszáz tüntető így tiltakozott a muzulmán templom ellen.

A körülbelül száz keresztet először megszentelték, majd felállították azon az 1,1 hektáros telken, amelyet júliusban kapott meg a muzulmán közösség templomépítés céljára. A tüntetésen két pópa is részt vett, szertartás keretében ők szentelték meg kereszteket, amelyeket a hívek aztán elhelyeztek. 

Idén ez a harmadik tiltakozási akció a mecset ellen. Augusztusban például néhány ortodox fundamentalista nemzetiszínű disznókat legeltetett, sőt egy malacot is eltemetett a szóban forgó telken. Az ortodox egyház közleményben utasította el a disznókkal „fertőzést”.

A Román Patriarchátus közleményében kifejtette, az akció a más vallásokkal, vallási hagyományokkal szembeni intolerancia jele, a provokáció pedig megerősítheti azoknak a meggyőződését, akik olyan román ortodox közösségek ellen akarnak fellépni, amelyek más országokban kisebbségben vannak. A hétfői tüntetésen ezért is meglepő a pópák jelenléte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?