Újból halasztottak Mezei János polgármester perében

Szeptember 17-re halasztotta szerdán az ítélethirdetést a Hargita Megyei Törvényszék annak eldöntésére: érintett félként beléphet-e Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala a Budapest V. Kerület és a székelyföldi város közös cége, a Monturist Kft. által a város polgármestere, Mezei János ellen kezdeményezett bűnvádi perbe.

A szeptember 9-i halasztás immár a második elnapolása az ítélethirdetésnek, a 9-i időpontról szeptember 1-jén határozott a Hargita Megyei Törvényszék Csíkszeredában. Mint ismert, a Monturist-ügy miatt a korrupcióellenes ügyészség kezdeményezésére megfosztották városvezetői hatáskörének gyakorlási jogától az elöljárót.

A Polgármesteri Hivatal belépését a perbe a Monturist cég és volt ügyvezetője, Virág Zsolt kérte. A kérésről már a legutóbbi tárgyaláskor – augusztus végén – döntenie kellett volna a törvényszéknek, ám akkor Nagy Zoltán polgármesteri jogokkal felruházott alpolgármester kért halasztást arra hivatkozva, hogy ügyvédet fogadna a városháza.

Mint ismert, az ügy fő vádpontja, hogy a Budapest V. kerülete önkormányzatának többségi tulajdonában lévő, a gyergyói városházával közösen létrehozott Monturistnak a Gyilkostó üdülőtelepen levő, 400 négyzetméteres telkét a cég hozzájárulása nélkül eladta a városvezetés.

Az ügy szerdai tárgyalásán a következő időpontot szeptember 17-re tűzték ki. Ekkor hirdetik ki azt is, a kivizsgálási időszakban bemutatott bizonyítékok alapján indul-e bűnügyi eljárás a gyergyószentmiklósi polgármester ellen. Ha igen, az első tárgyalás időpontját is a kihirdetéssel egyszerre tűzik ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?