Elutasították Mezei fellebbezését: hatósági felügyelet alatt marad

A Marosvásárhelyi Táblabíróság megerősítette a Hargita Megyei Törvényszék alapfokú döntését, amely szerint Gyergyószentmiklós város polgármestere, Mezei János továbbra is hatósági felügyelet alatt marad - olvasható a Marosvásárhelyi Rádió honlapján

Az alapfokú döntést Mezei János augusztus elején fellebbezte meg, ezt utasította el a táblabíróság.

A döntés értelmében a korábban hozott korlátozások is érvényben maradnak: Mezei nem mehet be a polgármesteri hivatalba, továbbra sem léphet kapcsolatban több tanúval, és rendszeresen jelentkeznie kell a helyi rendőrségen, ahol utazási szándékát is be kell jelentenie, az országot csak előzetes jóváhagyással hagyhatja el. 

A táblabíróság kedden délután nyilvánosságra hozott végzésében az áll, hogy figyelembe vették Mezei János érvelését, így a 60 napos hatósági felügyeletet nem a jogerős döntés megszületésétől, hanem az alapfokú ítélet napjától, azaz július 30-tól számítják. A táblabíróság döntése jogerős, fellebbezésre nincs lehetőség.

Az ügyészség honlapján közzétett közlemény szerint Mezei Jánost hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással, míg a szabadlábon védekező Barabás Éva-Csilla titkárnőt sikkasztással vádolják, amiért az ügyészségi vizsgálat idején, Mezei kérésére, elvitte neki az önkormányzati testület egyik ülésének a videofelvételét. A vádhatóság szerint Mezei János azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?