A vállaltnál több menekült befogadására készül Románia

Annak ellenére, hogy az államfő és miniszterelnök szerint Románia semmiképp nem tud 1700-nál több menekültet befogadni, mert ennyi hely van a hazai gyűjtőközpontokban, a menekültkérdés kezelésével megbízott kormányszintű válságtörzs már napokkal ezelőtt elkezdte feltérképezi a migránsok elhelyezésére alkalmas helyszíneket.

A Hotnews hírportál megtudta, hogy a Gabriel Oprea belügyminiszter vezette testület az oktatási minisztériumnál érdeklődött a menekültek elszállási lehetőségeiről. Konkrét adatokat kért a tárcától arról, hogy hány szabad hely van országszerte az egyetemi bentlakásokban.

Sorin Câmpeanu oktatási miniszter a portálnak elmondta, hogy két felsőoktatási intézmény máris beszolgáltatta a kért adatokat: a Bukaresti Egyetem 80, a Bukaresti Műszaki Egyetem 150 személynek tud szállást és ellátást biztosítani.

A kormányszintű válságtörzs augusztus 27-én tartotta első ülését Gabriel Oprea vezetésével. A belügyminiszter már akkor kijelentette: Románia a jelenlegi hat gyűjtőközpontjában 1500 menekült elhelyezésére képes, ezért elemzik annak a lehetőségét, hogy növeljék a szóba jöhető helyek számát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?