Az El Pais számra pontosan tudja, hány menekültet küldene Romániába az EB

Négyezerhatszáznegyvenhat, azaz 4 646 menekült érkezhet Romániába, ha hitelt adunk az El Paisban megjelent és az Open Europe think-thank által elkészített táblázatnak. A spanyol lap úgy tudja, hogy a számok az Európai Bizottság szándékával is megegyeznek, így akarják szétosztani az olasz és görög partoknál, illetve a Magyarország déli határainál megjelenő 120 ezer illegális bevándorlót.

A táblázat szerint a legtöbb menekültet Németország és Franciaország fogadná be, 31.443, illetve 24.031 személyt. Az adatok hitelességét erősíti, hogy Francois Hollande hétfő délelőtt jelezte, országa kész befogadni a rá eső huszonnégyezer embert.

Mint írtuk, Victor Ponta kormányfő hétfőn jelezte, országa legtöbb 1500 menekültet képes befogadni. Korábban olyan információk szivárogtak ki, hogy Romániának hétezer migránst kellene befogadnia.

A menekülteket az országban működő hat központ egyikébe viszik: Bukarestbe, Nagysomkútra, Rădăuţi-ra, Giurgiuba, Galacra vagy Temesvárra. Ott élelmet, szállást és konzuli segítséget kapnak. Az Európai Unió fejenként 6000 eurót folyósít Bukarestnek az ellátásukra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?