Kétszázhetven út, 128 ország, útlevél nélkül

Hatvanhárom év alatt 270 hivatalos látogatást tett, és 128 országban járt a szerdán rekordot döntő II. Erzsébet angol királynő.

Az Egyesült Királyság mellett a Brit Nemzetközösség 54 tagállama közül tizenötnek az államfője szeptember 9-én dönti meg üknagyanyja 23 ezer 226 nap, 16 óra és 23 perces uralkodási rekordját. Így II. Erzsébet lett a királyi család legtöbbet utazó tagja, pedig nincs is útlevele.

Az Esri UK készített egy interaktív térképet, amelyen feltüntetik időrendi sorrendben a 89 éves angol királynő összes útját.

A térképről az is kiderül, hogy a 70-es években utazott a legtöbbet II. Erzsébet, 48 országban járt és 73 utat tett meg. A legtöbbször, mintegy 27 alkalommal Kanadába utazott, a sokat látogatott országok listáján Ausztrália a második, 18 utazással. Madagaszkár, Kuba, Peru ahol a királynő még nem járt, s előfordulhat, hogy nem is kerülnek fel a II. Erzsébet által meglátogatott országok térképére. Állítólag a brit uralkodó többször hangoztatta már családi körben, hogy nem tervez már sok külföldi látogatást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?