Elakadt a sepsiszentgyörgyi városmag sétálóutcává alakítása

Az országban zajló korrupcióellenes hadjárat miatt elakadt a sepsiszentgyörgyi városmag sétálóutcává alakításának terve. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat hangulatos sétálóutcákat és új tereket szeretne kialakítani a város szívében, a polgármesteri hivatal, színház, Székely Mikó Kollégium, Bene-ház, Sugás vendéglő, posta és tömbházak által körülhatárolt városmagban.

A kivitelezést hátráltatja, hogy ugyan a terület jelentős része a város tulajdonában van, viszont a volt Hungária szálló épületét és a hozzá tartozó belső udvart a Román Posta birtokolja. Az önkormányzat évek óta szorgalmazza az épületcserét, vagyis, hogy a posta adja át a jelenlegi ingatlanját cserébe egy a város által felajánlott épületért.

Antal Árpád polgármester sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg szünetelnek a tárgyalások a bukaresti illetékesekkel, mert a korrupcióellenes harctól való félelemben senki nem meri jóváhagyni az ingatlancserét, annak ellenére, hogy a posta is állami intézmény és az önkormányzati tulajdon is állami.

 Az elöljáró hozzátette: nem mondanak le tervükről, hogy a város tulajdonába kerüljön a posta jelenlegi városközponti épülete, de nem hiszi, hogy ez rövid távon megvalósulhat. A volt Hungária szálló épülete rossz állapotban van, ezért jó lenne ha a posta eladná azt. Ez esetben az önkormányzat élne az elővásárlási jogával, mondta Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy központjában jelenleg nagyszabású korszerűsítési, átalakítási munkálatok zajlanak. Év végéig kialakítják a város új főterét, de  folyamatban van egy drén-rendszer elhelyezése, amely a városmagból összegyűjti a csatornarendszerbe vezeti el a talajvizet.    

Kapcsolódók

Kimaradt?