banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Testőrével köttette be cipőfűzőjét Evo Morales

A bolíviai ellenzéki vezetők felháborodottan osztották meg ezekben a napokban a közösségi oldalukon azt a most előkerült felvételt, amelyen Evo Morales államfő a testőrsége egyik tagjával kötteti be az eloldódott cipőfűzőjét.

Nem tudni, hogy a videót ki és mikor készítette. A felvételen a harmadik mandátumát töltő Morales egy stadionban üdvözli a híveit, majd amikor észreveszi, hogy cipőfűzője eloldódott, int a testőrsége egyik tagjának, aki lehajol és beköti – számolt be az EFE hírügynökség.

A bolíviai Nemzeti Egyesülés ellenzéki párt vezetője, Samuel Doria Medina is megosztotta a felvételt Twitter-oldalán. „Ez az egyenlőség, amelyet a 21. századi szocializmus támogat” – írta bejegyzésében. Egy másik ellenzéki vezető minősíthetetlennek nevezte egy kövhivatalnok ilyen mértékű megalázását.

Evo Morales pártja, a Szocialista Mozgalom azzal támadta az ellenzéket, hogy az elnök lejáratása céljából osztotta meg a felvételt, és azzal védekeztek, hogy egy magas rangú állami tisztségviselőnek biztonsági elővigyázatosságból tilos lehajolnia.

Evo Morales 2006 óta Bolívia elnöke, elmondása szerint az év végén tárgyalja meg a kormány tagjaival, hogy induljon-e a 2019-es államfőválasztásokon is.

 

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?