Útjavítások miatt feje tetejére áll a forgalom Marosvásárhelyen

A Jeddi út és a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház közötti összekötő út megvalósítási terve más útszakaszok felújítását is magába foglalja. A munkálatok egy időre a feje tetejére állítják a forgalmat a városban.

A polgármesteri hivatal ígérete szerint szeptember 14-re elkészülnek a fontosabb útszakaszok, hogy az iskolakezdést ne akadályozzák az amúgy is zsúfolt utakon. A tervek az úttest és a járdák javítására, a vízhálózat korszerűsítésére, az optikai szálak föld alatti elvezetésére és a közvilágítás korszerűsítésére vonatkoznak.

A hét elején elkezdték a Klastrom (Mihai Viteazul), a Kálvária (Alexandru Papiu Ilarian) és a Nyár utca közötti szakaszok, a Kazinczy (Mihail Kogălniceanu) és a Bolyai, illetve a Borsos Tamás utcák közötti rész felújítását, részben egyirányúsították a közelekedést, részben teljesen lezárták. A városháza terve alapján augusztus 20-án fognak neki a Bernády György tér Klastrom (Alexandru Papiu Ilarian) és Rákóczi (Avram Iancu) utca közötti részére, részlegesen lezárják a Petőfi Sándor teret, egyirányusítják a Klastrom-, a Nyár- és Egyetem (Gheorghe Marinescu) utcák közötti részt. A munkálatok ideje alatt mindkét irányban használható lesz az Apafi Mihály (Nicolae Iorga) utca, és 20-án megnyitják a frissen felújított Vársétányt is.

Az útjavítások és útlezárások következtében ideiglenes megváltoznak a tömegközlekedési járművek, autóbuszok és kisbuszok útvonalai is, valamint a buszmegállókat is más-más helyre költöztetik, vagy egyeseket meg is szüntetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?