Kedvezményes bérletet kapnak az ingázók Nagyváradon

Kedvezményes áron vásárolhatják meg a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) havibérleteit a vidékről ingázók, az erről szóló határozattervezetet szerdai ülésén hagyta jóvá az önkormányzati képviselőtestület.

Úgy tűnik, a váradiak úttörők ezzel a kezdeményezéssel, Marosvásárhelyen például nincs ilyen kedvezmény, ott csak a nyugdíjasok utazhatnak ingyen a közszállítási járművekkel. Kolozsváriak sem tudnak hasonló kezdeményezésről, és a sepsiszentgyörgyi közszállítási vállalat oldalán sem találtunk ilyen bérlettípust.

A nagyváradi havibérletek egyébként 70 lejbe kerülnek, ezzel szemben az ingázók 50 lejért válthatják majd ki a bérletüket, amelyeket kétszáz utazásra használhatnak fel. A ingázóknak a kedvezményes árú váradi közszállítási bérlet kiváltásához fel kell mutatniuk a valamelyik megyei buszútvonalra érvényes bérletet  is.

Csuzi István,a z OTL vezérigazgatója elmondta, hogy szeptember 1-től kezdik majd forgalmazni az ingázóknak szánt bérleteket. A kezdeményezéstől a vállalat bevételeinek növelését is remélik, jelenleg ugyanis mintegy 14 ezren ingáznak naponta Nagyváradra, közülük mintegy hétszáz személynek van városi közszállítási bérlete.

A határozattervezetből egyébként kiderült, hogy a bihari megyeszékhelyre vagy onnan vidékre naponta 418 buszjárat közlekedik. A legtöbb, 145 járat Nagyszalonta irányából, 137 járat Élesd felől, Margitta és Érmihályfalva környékéről 79 buszjárat, Belényes irányából pedig 57 érkezik Nagyváradra vagy onnan vissza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?