Idén többen jelentkeztek a BBTE-re

Az idei nyári felvételin a Babeş-Bolyai Tudományegyetem alapképzésére a legfrissebb összesítések alapján 17 ezren iratkoztak be. Ez kétezerrel több diákot jelent, mint tavaly - olvasható az egyetem közleményében.

A legtöbben a Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karra jelentkeztek (2239 diák 646 államilag támogatott helyre). Szakok szintjén a legnépszerűbbnek a gazdasági informatika ígérkezik, ahol négyszeres a túljelentkezés, 479 jelentkező van 45 államilag támogatott helyre.

A Bölcsészettudományi Karon az angol nyelv és irodalom szakra 309 jelentkezőt összesítettek 44 államilag támogatott helyre. A Testnevelés és Sport Karon a kinetoterápia és motorikus teljesítmény szakra 172 jelentkező iratkozott be 25 államilag támogatott helyre. A Pszichológia és Neveléstudományi Karon pszichológia szakon 407 a jelentkezők száma 68 államilag támogatott helyre. 

Több a magyarországi diák

Megnőtt a külföldről érkezett jelöltek száma mind az alapképzés, mind a mesteri esetén. A mintegy 100 felvételiző több mint fele Magyarországról érkezett.

A BBTE magyar tagozatán 18 százalékkal nagyobb a felvételizők száma idén. Összesen 1.661-en iratkoztak be magyar nyelvű képzésekre, amelyekből a földrajz kar bizonyult a legnépszerűbbnek 277 diákkal.

A BBTE a következő tanévre 4.840 tandíjmentes, több mint 9.000 tandíjas és 2.655 távoktatásos helyet hirdetett alapképzésen. A magiszteri képzések esetében 3.500 tandíjmentes helyet hirdetett meg a BBTE, emellett több mint 6.000 tandíjas helyet. Az eddigi összesítések alapján az államilag támogatott helyeket betöltötték a jelentkezők.

A felvételi időtartama magába foglalja a beiratkozást, a felvételiket, az eredmények kihirdetését, a fellebbezést, a helyek visszaigazolását és a megmaradt helyek újraosztását. Ezek pontos időrendjét minden kar önállóan dönti el. A részletekért katt ide

Kapcsolódók

Kimaradt?