Kettős diplomát kaphatunk a BBTE és a Corvinus Egyetem együttműködésével

A kolozsvári BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete a budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetével 2004-ben aláírt együttműködési megállapodása alapján a BBTE szociológia, kulturális antropológia alapképzésen, valamint a Településfejlesztés vagy a NGO-k és közintézmények vezetésében alkalmazott szociológia mesteri programokon tanulók kettős diplomát szerezhetnek, amennyiben beiratkoznak a partneregyetemre, és ott legalább egy félévet tanulnak, a megállapodás keretei között. A BCE-n felvett tárgyakat és a kapott érdemjegyeket a BBTE-n automatikusan elismerik, és forditva.

A BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Magyar Intézete várja az erdélyi és magyarországi fiatalok jelentkezését a magyar nyelvű szociológia, antropológia, humán erőforrás menedzsment és szociális munka szakokra, valamint Településfejlesztés, Közintézetek és NGO-k vezetése – szociológia, Tanácsadás és Mentálhigiéné szociális munka mesteri programokra. Az említett alapszakokra a nincs írásbeli felvételi, a felvétel az érettségi átlag és egy rövid motivációs esszé alapján történik és amelyet jelentkezéskor kell leadni.

A megállapodás több téren is szorgalmazza az együttműködést, a kettős diplomát nem igénylők számára is több lehetőséget nyújt a partneregyetem különböző programjaiban való részvételre.

A BBTE képzésein belül nagy hangsúlyt helyeznek a megszerzett tudás gyakorlatba ültetésére, így a megállapodás értelmében a hallgatók minden tanévben közös terepgyakorlaton vehetnek részt Erdélyben falukutató táborokban, és ifjúsági fesztivál-kutatásokban, így az Electric Castle és a Sziget fesztivál-kutatásban is. 

A BBTE már tavalytól működteti a kulturális antropológia és szociológia képzését magyar állampolgárok számára (is), tandíjmentesen, akik középszintű érettségi oklevéllel is felvételt nyerhetnek. A megkötött megállapodás keretében a diákok a tantárgyak jelentős részét Budapesten, a Corvinus Egyetemen tanulhatják.  

További részleteket itt, a Felvételi rovatban találnak az érdeklődők.

Kimaradt?