banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Újabb felmérés készült a szeretkezés kívánatos időtartamáról

A szexuális aktus megfelelő hossza a behatolástól az ejakulációig számított 3-7 perc, kívánatos időtartama pedig 7-13 perc. Az ennél rövidebb aktus túl rövidnek, a hosszabb pedig túl hosszúnak számít.

Mindezt az amerikai Szexterápiás és -kutató Szövetség tagjai – pszichológusok, orvosok, szociális munkások, családterapeuták és nővérek állítják. Az Eric Corty és Jenay Guardini vezette felmérésben nyilatkozó szakemberek állítása meglepő annak fényében, hogy korábbi kutatások alapján a nők és férfiak nagy százaléka szerint a közösülésnek legalább 30 percig kell tartania.

A kutatók szerint a szexuális teljesítmény megítélésében részben szerepet játszik a társadalom formális és informális üzenete. „Sajnos napjaink kultúrája megerősített bizonyos sztereotípiákat a szexuális aktivitással kapcsolatban. Sok férfi és nő képzeletében él a hatalmas hímtagok, kőkemény merevedések és egész éjszakán át tartó aktusok fantáziaképe.”

„Ez csalódást és elégedetlenséget szülhet” – mondja Eric Corty. „Kutatásunkkal remélhetőleg eloszlathatjuk ezen ábrándokat, és reális adatokkal biztathatjuk az embereket, így megelőzhetjük a szexuális működési zavarokat és frusztrációt.”

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?