Barátkozik a Facebookkal az ortodox egyház

Miután a Román Ortodox Egyház megtapasztalta, hogy a néhai Arsenia Boca szerzetes milyen népszerűségnek örvendhet többek között a közösségi oldalaknak köszönhetően, eldöntötték, hogy a jövőben maguk is kihasználják a számukra új lehetőségeket.

"Kötelességünk, hogy megértsük az információs társadalmat, és magunk is belépjünk a közösségi hálókba, hogy az emberekkel találkozhassunk" - fogalmazott a hét végén a Mediafax által idézett Dániel pátriárka.

Az egyház feje úgy véli, ilyen módon nemcsak a különböző hagyományok kölcsönös megismerését, de a közösségek erősítését is elérhetik. A pátriárka hozzátette, a közösségi hálón való megjelenés provokációkat szíthat, és a saját értékek megőrzését is veszélyezteti.

A pátriárkának még nincs Facebook- vagy a Twitter-oldala, de számos, nem általa működtetett oldala van. Az egyik legnépszerűbb oldalán olyan hírességek jelennek meg, mint Constantin Brâncuşi, Florin Salam és Mihai Eminescu, az időfalon megjelenő tartalmaknak pedig nem sok közük van a szentekhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?