Ortodox húsvét alatt több mint ezer sofőr maradt jogosítvány nélkül

Közel 1300 sofőr maradt jogosítvány nélkül péntektől hétfőig, a forgalmi rendőrök ezen kívül 18 500 bírságot is kiróttak, körülbelül 6 300-at a gyorshajtó sofőröknek, míg 173-at az ittasan vezetőknek.

Monica Dajbog, a Belügyminisztérium szóvivője kedden bejelentette, hogy a négy nap alatt a forgalmi rendőrök 1291 sofőr gépkocsivezetői jogosítványát és 340 autó forgalmi engedélyét vonták be.

A rendőrök és a csendőrök közel 26 ezer bírságot róttak ki az ortodox húsvét idején, több mint 18 500-at a közlekedési szabályok ellen vétő gépkocsivezetőknek. A kirótt bírságok összege meghaladja a 7 millió lejt. Monica Dajbog leszögezte, a négy nap alatt naponta átlagban 25 közúti baleset történt. „Körülbelül 6300 bírságot róttak ki gyorshajtás miatt, tekintve, hogy a rendőrség naponta több mint 400 radarkészülékkel figyelte a forgalmat” – tette hozzá a Belügyminisztérium szóvivője.

A legnagyobb forgalmat vasárnap regisztrálták a DN1-es jelzésű országúton Bukarest és Predeal között, a Piteşti–Bukarest autópálya bejáratánál, a DN7-es jelzésű országúton Argeş megyében és a DN6-os jelzésű országúton Giurgiu megyében. A rendőrök és a csendőrök megközelítőleg 5000, a közrend biztosítására irányuló bevetésen vettek részt és 1086 konfliktus elsimításában vettek részt. A hegyi csendőrök hét személy megmentésében vettek részt – mondta még a szóvivő.

Kimaradt?