Székelyudvarhelyen válaszoltak a bevándorlásellenes plakátokra

"Ha Székelyudvarhelyre jössz, szívesen látunk" – ezt írja a székelyföldi város egyik nemrég megjelent plakátján egy a Tumblr-n megjelent fotó alapján.

A város Szováta felőli bejáratánál levő plakát szövege és a háttérszíne egyértelműen választ jelent a Magyarországon nemrég kikerült, és már számos támadást megért idegenellenes plakátokra, viszont a negatív üzenet helyett vendégszeretetről tanúskodik. Azt egyelőre mindenki csak találgatja, hogy a kép igazi-e.

A székelyudvarhelyi városházán már hiába érdeklődtünk, mert fél 2-kor mindenki hazament, Bunta Levente polgármestert pedig még nem tudtuk elérni.

Magyarországon számos poénos plakát megjelent az elmúlt napokban, mint például az alább láthatók (azt nem tudni egyelőre, hogy kik ragasztották fel ezeket):

Mint korábban írtuk, közös gyűjtésbe kezdett hétfőn a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr blog, hogy plakátkampányt indítson válaszul a kormány bevándorlóellenes plakátjaira. A HVG írása szerint három nap alatt közel 26 millió forint gyűlt össze adományokból

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?