Sorra megrongálják az idegenellenes kormányplakátokat Budapesten

Vasárnap hajnalban a rendőrség hat ember állított elő Budapesten a kormány legújabb, idegenellenesnek tartott nemzeti konzultációs plakátjainak megrongálása, hivatalosan 50 ezer forintot nem meghaladó kárértékű szabálysértés miatt.

A plakátokat az Y-GEN Egyesület politikai aktivistái festették le, ők az Együtt ifjúsági szervezete. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke vasárnap Facebookjára ki is posztolt párat a hajnali termésükből, és megerősítette az információkat az aktivistáik előállításáról.

Az ellenzéki politikus kijelentette: az Együtt kiáll a plakátrongálás miatt előállított aktivistái mellett és minden jogi, illetve politikai segítséget megad nekik. Mint mondta, felháborítónak tartják, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlásról szóló, az országot megosztó plakátkampányba kezdett azért, hogy a munkanélküliségről és az oktatási rendszer válságáról elterelje a figyelmet.

Szigetvári szerint a kormány ebben az ügyben "hergel", valójában nem hajlandó érdemben foglalkozni a bevándorlókkal. "Orbán Viktort nem a migráció és a bevándorlók érdeklik, hanem  a Fidesz csökkenő népszerűsége" - értékelte az Együtt elnöke.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap közölte, hogy pártja feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt. A kormánypárti politikus sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a "baloldali agressziót".

Kapcsolódók

Kimaradt?