Lemondott Ioan Rus szállításügyi miniszter

Elfogadta Ioan Rus szállításügyi miniszter lemondását Victor Ponta kormányfő  – a miniszterelnök Facebook-oldalán közölte a hírt. A politikus azért távozik önként hivatalából, mert szerda este lekurvázta a külföldön dolgozók Romániában hagyott feleségeit.

Ioan Rus a Digi24 hírtelevízió esti híradójának adott interjút, amelyben a külföldi munkavállalókra terelődött a szó. A miniszter arról beszélt, hogy jelenleg 3 millió román állampolgár dolgozik külföldön, ám a szerencsét próbálók nagy árat fizetnek ezért.

„Lehet, hogy 1500 eurót keresnek havonta, de közben az otthonhagyott gyerekük csavargó, a feleségük pedig kurva lesz. A felük 700 eurós fizetésért már hazajönne” – fogalmazott a politikus.

Ioan Rus csütörtökön elnézést kért a kijelentéséért. "Bocsánatot kérek azoktól, akiket a nyilatkozatommal megsértettem. Nagyon szerencsétlenül fogalmaztam" - mondta az Antena3-nak. Akkor nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy készül-e lemondani tisztségéről, később viszont bejelenette lemondási szándékát. 

Utóbb az ellenzék és a külföldön munkát vállaló romániaiak is a lemondását követelte. Victor Ponta kormányfő közölte, sajnálja a kialakult helyzetet. Ioan Rus utódját jövő héten nevesíti a miniszterelnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?