Lekurvázta a külföldi munkavállalók feleségét Ioan Rus (VIDEÓ)

Nagy visszhangot váltott ki csütörtökön a sajtóban Ioan Rus szállításügyi miniszter szerda esti nyilatkozata a külföldön munkát vállaló román állampolgárokról. A politikus ugyanis lekurvázta az otthonhagyott feleségeket.

Ioan Rus a Digi24 hírtelevízió esti híradójának adott interjút, amelyben a külföldi munkavállalókra terelődött a szó. A miniszter arról beszélt, hogy jelenleg 3 millió román állampolgár dolgozik külföldön, ám a szerencsét próbálók nagy árat fizetnek ezért.

„Lehet, hogy 1500 eurót keresnek havonta, de közben az otthonhagyott gyerekük csavargó, a feleségük pedig kurva lesz. A felük 700 eurós fizetésért már hazajönne” – fogalmazott Ioan Rus. A miniszter hozzátetette: abban bízik, hogy ha majd beindulnak Romániában a nagy infrastrukturális beruházások, akkor a külföldi munkavállalók nagy része visszatér majd az országba. A felvétel itt megtekinthető.

FRISSÍTÉS: Ioan Rus csütörtökön elnézést kért a kijelentéséért. "Bocsánatot kérek azoktól, akiket a nyilatkozatommal megsértettem. Nagyon szerencsétlenül fogalmaztam" - mondta az Antena3-nak. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy készül-e lemondani a tisztségéről a történtek miatt.

Kimaradt?