Új vízórákat szerelnek fel Maros megye hét városában

Új vízórákat szerel Maros megye hét városában az Aquaserv vízellátó cég. A hozzávetőlegesen 22 millió lejes beruházás révén 40 ezer korszerű műszerre cserélik a régit – számoltak be az Aquaserv szerdai sajtótájékoztatóján.

A darabonként 500 és 2000 lej közötti értékű digitális vízóra felszerelését június hétfőn kezdik meg, előtte valamennyi érintettet értesítik. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tömbházakban nem lakásonként, hanem lépcsőházanként szerelnek egy órát, a kertes házakat  pedig ugyancsak egyéni műszerekkel látják el.

Az új vízóra lehetővé teszi, hogy távirányító segítségével akár 600 méter távolságból is leolvashatóak az adatok. Ha hiba történik a vízvezetkben, hirtelen megnő a vízfogyasztás, akkor azt azonnal jelzi a műszer, ahogyan azt is, ha megpróbálják elállítani, avatatlan kezek nyúlnak hozzá. Ebben az esetben azonnal jelez és lezárja a vízszolgáltatást. A rongálás esetén ötezer lejes kártérítést kell fizetnie az elkövetőnek.

Az új vízóráért a fogyasztóknak nem kell fizetniük, ugyanis azok beszerzése és felszerelése egy európai uniós projekt része. A munkálatokat Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Marosludason és Radnóton végzik el leghamarabb.

Kimaradt?