Házi őrizetben marad Ráduly Róbert és Szőke Domokos

Elutasította a Bukaresti Ítélőtábla Ráduly Róbert és Szőke Domokos szabadlábra helyezési kérelmét, így Csíkszereda tisztségéből felfüggesztett polgármestere és alpolgérmestere a hónap végéig házi őrizetben marad – tudtuk meg Ráduly Róbert ügyvédjétől.

Eugen Iordăchescu elmondta, annak ellenére, hogy a kényszerintézkedés elleni fellebbezéseket csütörtökökön tárgyalták a fővárosban, maga is csak kedden szerzett tudomást az ítélőtábla döntéséről. A késés oka magyarázata szerint az, hogy hétfő munkaszüneti nap volt, másrészt "egy adminisztratív döntés értelmében" a bíróságok többé nem közlik az előzetes kényszerintézkedésekkel kapcsolatos információkat, amíg a nyomozati anyag nem nyilvános.

Mint ismert, az előzetes kényszerintézkedésekkel kapcsolatos információk egy ideje már a bíróságok honlapján sem jelennek meg. Korábban Szőke Domokos ügyvédje, Szász Ferenc lapunknak arról beszélt, hogy a bíróságnak legalább a polgármester és az alpolgármester felügyeletével megbízott rendőrséget értesítenie kell az ítéletről. Ennek ellenére a Hargita megyei rendőrségen a szóvivő maszol.ro-nak adott nyilatkozata szerint péntek délután még nem tudtak az ítélőtábla döntéséről.

A korrupcióellenes ügyészség Ráduly Róbertet hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítja. Az SZKT szombati ülésén Kelemen Hunor szövetségi elnök mindkettejükkel szolidaritást vállalt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?